Honda (VVV) wil naar topclub

Denny (nyny83)
Keisuke Honda staat in de belangstelling van zowel Nederlandse als buitenlandse clubs. Volgens VVV-voorzitter Hai Berden vertrekt de Japanner het liefst naar een club uit de topvijf van de Eredivisie.

In Nederland zijn AZ, Ajax, Feyenoord, PSV, NAC Breda en FC Twente gecharmeerd van de kunsten van Honda, meldt VI. De 22-jarige linkspoot staat bovendien in de belangstelling van Fulham, Bolton Wanderers, FC Köln en Bayer Leverkusen.

Aan een transfer wil zowel Honda als VVV Venlo voorlopig nog niet denken. "We willen niet vóór april gaan praten met geïnteresseerde partijen," reageert voorzitter Hai Berden in het tv-programma Voetbal International. "Dat is ook de wens van Honda zelf. Hij wil eerst kampioen worden en daarna pas een besluit nemen over zijn toekomst." Berden houdt de persoonlijke voorkeuren van Honda niet geheim. "Hij wil graag de stap zetten naar de topvijf van Nederland. AZ vindt hij een mooie club vanwege het aanvallende voetbal, maar hij is ook gecharmeerd van PSV."

Ook doelman Danny Wintjens zou komende zomer wel eens kunnen vertrekken uit Venlo. Een aantal clubs uit de tweede en derde Duitse Bundesliga zouden interesse hebben in de 25-jarige sluitpost.