Uitslag AZ - NAC Breda

JJdJ1984
NAC Breda heeft zich zojuist verrassend weten te plaatsen voor de halve finale van het KNVB beker-toernooi. De ploeg van Robert Maaskant wist AZ, de koploper in de Eredivisie, in het DSB-stadion te verslaan met 1-2.

Het elftal van Louis van Gaal kwam al na een klein kwartier op voorsprong door een doelpunt van Moussa Dembélé. De Belg scoorde door een foutje van Rob Penders. Al snel kregen de Alkmaarders een paar kansen om de score uit te breiden, de Alkmaarders faalden echter hierin. Naarmate de eerste helft vorderde, kwamen de gasten uit Breda wat meer in hun spel en kregen ze een paar kansen op een doelpunt.

Na de thee kwam NAC na 15 seconden goed weg doordat Martens namens de Alkmaarders vol de paal wist te raken. Even later kwam AZ-keeper Romero in de problemen op een schot van Boukhari en liet de bal tussen zijn handen doorschieten. Na deze gelijkmaker werd NAC sterker en werden de Alkmaarders wat ongelukkiger. Een kwartier voor tijd wist Anthony Lurling NAC de overwinning te bezorgen.


Karakteristieken:

AZ - NAC Breda 1-2
13' Dembélé 1-0
55' Boukhari 1-1
77' Lurling 1-2

Toeschouwers: 14.598
Stadion: DSB-stadion, Alkmaar
Arbiter: Nijhuis
Gele kaart: Luijckx (AZ), Mtiliga, Fehér (NAC Breda)

Opstellingen:

AZ: Romero, Swerts (46/Luijckx), Jaliens, Klavan, Poulsen, Dembélé, De Zeeuw, Schaars, Martens, El Hamdaoui, Pellè

NAC Breda: Ten Rouwelaar, Fehér, Penders, Loran, Mtiliga, Kolkka, Kwakman, Gorter, Cairo (80/v.d. Leegte), Lurling (83/Reuser), Boukhari (87/Kramer)