Uitslag Roda JC - FC Volendam

Sven (Svensational)
FC Volendam is er na verlening in geslaagd Roda JC te verslaan in de kwartfinale van de KNVB-beker. In Kerkrade werd het 2-3.

In de gehele eerste helft waren er maar weinig kansen te bespeuren voor FC Volendam, maar in de 15e minuut was het dan wel direct raak. Uit een corner van Van Dijk zorgde Bakens voor de 0-1 voorsprong. Roda JC kreeg veel kansen maar wist deze niet te verzilveren. Na de rust lukte het de ploeg uit Kerkrade dan wel, Yulu Matondo zorgde van afstand voor de 1-1, en ruim tien minuten later was het Davy de Fauw die de 2-1 aantekende. Lang kon het echter niet genieten van die voorsprong, want dankzij een counter in de 74e minuut van Volendam kwam de rodelantaarndrager van de Eredivisie weer langszij. In de verlenging was het opnieuw Platje die met een volley in de kruising voor de 2-3 eindstand zorgde.

Karakteristieken:

Roda JC - FC Volendam 2-3 (n.v.)
15’ Bakens 0-1
55’ Yulu Matondo 1-1
67’ De Fauw 2-1
74’ Platje 2-2
96’ Platje 2-3

Toeschouwers: 4.200
Scheidsrechter: Blom
Stadion: Parkstad Limburg Stadion
Gele kaart: Linssen (Roda JC)

Opstellingen

Roda JC: Castro, Linssen (Delorge/106), De Wree, De Fauw, De Jong, Janssen, Meeuwis, Bodor, Hadouir (Vandamme/106), Yulu Matondo, Cissé (Kah/116)

FC Volendam: Verhoeven, Maynard, Bakens, Schilder, Koning, De Lange, Hofstede (De Wit/30), Meijers (Boots/101), v.Dijk (Platje/62), Sheotahul, v.Zaanen