Verplicht juichen voor Rode Duivels

Sjors (Sj0rSz)
Om ongeregeldheden tijdens en na de voetbalwedstrijd België-Bosnië te vermijden, hebben onze zuiderburen een unieke maatregel bedacht. Wie een kaartje koopt voor de match, moet namelijk een contract ondertekenen waarin hij belooft niet voor de tegenstander te zullen juichen.

Met deze maatregel wil de Belgische voetbalbond KBVB voorkomen dat Bosniërs met een Belgisch paspoort in het vak van de Belgen terechtkomen.

"Wij hadden het ook graag anders gezien, maar wij bepalen de veiligheidsregels niet", zo laat Nicolas Cornu van de KBVB weten. "Diegenen die zich niet aan die regel houden, zullen uit het vak verwijderd worden. De ordediensten en de stewards zullen streng optreden."

De supportersverenigingen vinden de maatregel maar niets. "Stel dat er 100 Bosniërs in een Belgisch vak zitten en juichen bij een Bosnische aanval? Wat zullen ze doen? De match stilleggen en die er allemaal uitvissen? Dit is typisch Belgisch."

Er is overigens met vierduizend zitplaatsen genoeg plek voor de Bosniërs tijdens de wedstrijd op 28 maart. "Dat moet volstaan", vindt Cornu. "Ik denk niet dat er veel Bosniërs in een Belgisch vak zullen zitten."