Arnautovic: "De top is het doel"

Sjors (Sj0rSz)
Marko Arnautovic heeft nog geen idee waar hij volgend seizoen zal spelen. De aanvaller van FC Twente kon afgelopen zomer naar Feyenoord verhuizen, maar wilde ook graag bij de ploeg uit Enschede blijven.

"Centrumspits. Dat is mijn plek, daar heb ik altijd gespeeld. Als buitenspeler trek ik niet voor niets veel naar binnen. Die vrijheid is belangrijk voor me, dat ziet de trainer ook. Het verrast bovendien de tegenstander. Ik heb al een paar keer gescoord nadat ik plotseling voor het doel opdook. Het belangrijkste is in deze fase van mijn loopbaan dat ik speel. En bij FC Twente staat al een geweldenaar in de spits: Blaise N'Kufo," begint Arnautovic zijn verhaal.

Afgelopen zomer kon de jonge Oostenrijker naar Feyenoord vertrekken, maar heeft geen spijt dat dit niet gebeurd is. "Weet je, Feyenoord heeft in Oostenrijk nog altijd een magische klank. Het is een grote club, waar landgenoten als Ernst Happel en Franz Hasil heldendaden hebben verricht. Ik had best naar Rotterdam gewild, ook omdat ik bij FC Twente op de bank zat. Een arbitragezaak is nooit een onderwerp geweest, dat zou niet van respect hebben getuigd."

Achteraf gezien is Arnautovic blij dat hij bij FC Twente is gebleven. "De club is uitstekend georganiseerd, we draaien weer bovenin mee, ik heb mijn kans gepakt en ik leer iedere dag bij. Tactisch en technisch ben ik veel beter en wijzer geworden."

De Oostenrijker durft echter nog niet te zeggen wat het volgende voetbalseizoen hem gaat brengen. "Dat kan ik nu niet zeggen. Het hangt af van een heleboel factoren. Maar dat ik uiteindelijk naar de top wil, is duidelijk."