Badmintonster Meulendijks onderuit

Olga (Nuongirl)
De All England Super Series moet het verder doen zonder Nederlanders. Vandaag werden Judith Meulendijks en het dubbel Jorrit de Ruiter/Jürgen Wouters in de achtste finales uitgeschakeld.

Terwijl De Ruiter en Wouters (verrassend bij de laatste 16 gekomen) kansloos verloren van twee geplaatste Zuid-Koreanen, vocht Judith Meulendijks een fantastisch duel uit met Lu Lan. De Chinese behoort tot de allerbeste speelsters van de wereld. Ze staat derde op de wereldranglijst maar wordt door veel deskundigen beschouwd als de echte nummer één.

In de eerste game had Meulendijks weinig in de melk te brokkelen. Ze stond al na een paar minuten met 7-21 aan de kant. Maar in de tweede doorgang bleek dat ze de uitstekende vorm, waarmee ze de halve finale had gehaald tijdens de German Open, nog altijd niet kwijt is. Tot verbijstering van de Chinese ploegleiding pakte ze de game met 21-14.

Toen ze vervolgens in de derde game uitliep naar 5-1, ging het publiek zich realiseren dat hier wellicht een sensatie in de maak was. Maar de onverzettelijke Lu Lan liep langzaam maar zeker in. Ze passeerde Judith Meulendijks halverwege de derde game. Vanaf dat moment werd het duidelijk dat de Chinese favoriete met de schrik vrij zou komen (15-21). Hoewel Meulendijks natuurlijk zeer teleurgesteld was, kon ze tegelijkertijd met een goed gevoel de baan verlaten.