Ferguson: "Van der Sar teleurgesteld"

Sjors (Sj0rSz)
Edwin van der Sar is van mening dat hij zelf verantwoordelijk is geweest voor het einde van zijn succesvolle reeks zonder tegengoal. Afgelopen woensdag, tijdens het duel tegen Newcastle United, kreeg de keeper zijn eerste treffer tegen in 1311 minuten.

"Hij zei na afloop dat hij er zelf een zootje van heeft gemaakt," liet de trainer van Manchester United, Sir Alex Ferguson, weten. "Hij was zeer teleurgesteld en had liever gehad dat het niet in zo'n belangrijke uitwedstrijd was gebeurd. Maar we wisten dat het een keer zou gebeuren."

Van der Sar kreeg in het bewuste duel een vrij simpel schot van Jones niet onder controle en miste uiteindelijk het Europees record van Danny Verlinden. De laatstgenoemde slaagde er namelijk in om 1390 minuten lang geen tegendoelpunt te krijgen.

Ferguson zal er in elk geval niet te zwaar aan tillen. The Mancunians wisten het duel per slot van rekening te winnen. "Als je dan toch een keer een fout maakt, kun je dat beter in een gewonnen wedstrijd doen. Het was voor hem ook prettig dat we toch de winst pakten."