Barcelona bereikt bekerfinale

Maikel (WeebI)
FC Barcelona heeft zich geplaatst voor de finale van de Copa del Rey. In de eindstrijd treft de koploper van La Liga Athletic Club de Bilbao.

Athletic kreeg Sevilla op bezoek, waar het vier weken terug nog met 2-1 van had verloren in het Estadio Ramón Sánchez Pizjuán. De Basken waren echter niet van plan om er een strijd van te maken en maakten in San Mamés al in de eerste helft een eind aan de aspiraties van Sevilla. Javi Martínez opende al gauw de score, en zag topschutter Fernando Llorente en spits Gaizka Toquero nog voor rust voor 3-0 zorgen.

FC Barcelona zit niet in een beste periode, maar kon bij Mallorca een voorsprong van twee doelpunten verdedigen, die het een maand terug had opgebouwd. De B-opstelling van Barça was echter niet in staat om de klus makkelijk te klaren, en Gonzalo Castro opende dan ook vlak voor rust de score. In de tweede helft stopte doelman Pinto een strafschop, veroorzaakt door Cáceres, die hiervoor rood kreeg. Uiteindelijk mocht Lionel Messi invallen en wist met de gelijkmaker de finaleplaats binnen te slepen.