[IJshockey] HYS Den Haag naar finale play-offs

Olga (Nuongirl)
HYS Den Haag heeft zich gisteren voor de finale om het landskampioenschap geplaatst. De Eaters werden thuis met 1-6 verslagen. Het is voor Den Haag de eerste keer sinds de invoering van de play-offs in het Nederlandse ijshockey dat ze in de finale staan.

Het krachtsverschil was gisteren groot. De bezetting van Geleen met twee lijnen, tegen de drie van Den Haag was een doorslaggevende factor. "Normaal zijn wij niet zo'n veelscorende ploeg. We spelen vanuit een defensief systeem. Maar vandaag ging alles erin. We hebben meer goede wedstrijden gespeeld dit seizoen, maar vandaag liep het gewoon goed" aldus de coach van HYS, Brian de Bruyn, na afloop. "Ik heb het geluk dat ik een grote selectie heb, waarin nu bijna iedereen fit is. Ik heb zelfs een vierde lijn, die bij iedere andere club zou spelen."

Na negen minuten spelen vormde het schot van John Gordo de inleiding voor de openingsgoal. Benjamin Finkenrath gaf de rebound weg en Marcel Bruinsma stond alleen voor het net en had alle tijd om een hoek uit te zoeken. Gordon was een paar minuten daarna ook bij de tweede treffer betrokken. Jozef Cierny passte de puck precies op tijd op zijn stick, waardoor Gordon de puck van dichtbij binnen kon frommelen.

Eaters kon slechts op de powerplay af en toe druk ontwikkelen. Voor de rest konden ze amper potten breken, ook omdat de defensie van Den Haag als een huis stond. In de tweede periode kreeg Den Haag al vroeg een powerplay mee wegens too many men on the ice. Josh Mizerek kon eenvoudig raakschieten nadat de Limburgse defensie door enkele snelle passes op het verkeerde been gezet werd. Via Brenk en Herauf kreeg Eaters nog twee goede kansen om de aanzet te geven tot een wonder maar de forwards misten de overtuiging om hiervan te profiteren. Met een hard schot uit de tweede lijn zorgde Marcel Bruinsma er voor dat de wedstrijd gespeeld was.

Daarmee was het leed voor Eaters nog niet voorbij. Jan Jaap Natte en Matt Korthuis scoorden voor HYS, terwijl David Lizotte in de eindfase er nog voor wist te zorgen dat Eaters het seizoen afsluit met een treffer.