Kramer heeft piekmoment al gehad

Olga (Nuongirl)
Sven Kramer doet aankomend weekeinde in Salt Lake City mee aan de finale van de strijd om de wereldbeker. Een paar dagen later vertrekt de Europees- en wereldkampioen naar Vancouver voor de WK afstanden. Datzelfde traject volgt hij over een jaar in zijn jacht op driemaal olympisch goud (5.000 meter, 10.000 meter en ploegenachtervolging).

“Toch heb ik nu geen bijzonder gevoel. Ik weet dat ik hier volgend jaar ook zit, om me voor te bereiden op Vancouver. Misschien dat ik volgende week, in Vancouver zelf, wél een speciaal gevoel heb. Ik denk van niet. Dit seizoen heb ik mijn piekmoment al gehad, het WK allround is achter de rug. Volgend jaar moet het piekmoment nog komen. Dan heb je het dus over compleet verschillende omstandigheden. Deze toernooien staan dus niet ‘in het teken van’. Het is ook niet zo dat ik nu al denk: ik moet daar en daar op letten," aldus Kramer.

Op de vraag welk toernooi de komende dagen het belangrijkste is zegt hij: "De WK afstanden. Ik heb de 1.500 meter voor de World Cup-finale op vrijdag al laten schieten. Ik heb geen kans op de eindoverwinning en heb daarom de prioriteit gegeven aan de 5.000 meter op zaterdag. In combinatie met het hoogteverschil was het anders te veel van het goede. Ga maar na: de WK afstanden beginnen de donderdag erna al, met de 1.500 meter.”