Wisgerhof: "AZ is niet meer in te halen"

Peterselieman
FC Twente staat momenteel op de tweede plaats in de Eredivisie en lijkt de belangrijkste concurrent van koploper AZ. Twente-verdediger Peter Wisgerhof denkt echter dat zijn ploeg niet meer in staat is de Alkmaarders te achterhalen.

"AZ is niet meer in te halen. Het gemak waarmee ze afgelopen weekeinde FC Groningen klopten, zegt genoeg", zegt Wisgerhof tegen De Telegraaf. "Wij blijven ons richten op een plaats bij de eerste vier. Als we zaterdag van PSV winnen, moet dat zeker lukken."

Europees voetbal halen is echter ook mogelijk via het bekertoernooi. FC Twente staat woensdagavond in de kwartfinale van dit toernooi in de eigen Grolsch Veste tegenover De Graafschap. Een wedstrijd waarin De Tukkers huizenhoog favoriet zijn. Wisgerhof: "Met alle respect voor de tegenstander, maar FC Twente moet thuis gewoon winnen van De Graafschap."

"Het bekertoernooi is voor ons even belangrijk als de Eredivisie. Via beide competities kunnen we Europees voetbal afdwingen, maar in de beker is die route het kortst. Bovendien heb ik nog nooit een bekerfinale gespeeld. Daar wil ik dit seizoen iets aan veranderen."