Feyenoord moet lenen voor salarissen

Peterselieman
Voetbalclub Feyenoord heeft geld moeten lenen om de salarissen te kunnen betalen. Dit meldde Johan Derksen gisteravond in Doordekken. Ook heeft de club geld moeten lenen van het stadion om de huur te kunnen betalen. Naar verluidt gaat het om miljoenen euro's dit jaar.

Woordvoerder van de club Raymond Salomon stelt dat er niet veel aan de hand is. "Voor veel clubs, waaronder Feyenoord, is het de laatste drie maanden van ieder seizoen scherp aan de wind varen voor wat betreft de liquiditeiten. Onder andere door de teleurstellende resultaten - snel uit de beker en UEFA Cup en daaruit voortvloeiende minder-opbrengsten uit onder meer recettes en merchandising - is dat deze voetbaljaargang nog eens extra het geval."

"Bovendien hebben we nog grote vorderingen uitstaan. Bij Racing Santander ligt bij voorbeeld nog een bonnetje van om en nabij de twee miljoen euro. In de zomer van 2007 hebben ze Ebi Smolarek voor ruim 4 miljoen euro overgenomen van Dortmund. Wij hadden nog 50 procent van de rechten. Borussia Dortmund bestrijdt dat ook niet, maar hoeft deze volgens de contracten pas aan ons te betalen nadat zij het geld van Santander hebben ontvangen. De Spanjaarden komen echter maar niet over de brug. Feitelijk is de situatie dus zo dat Feyenoord nu gaten moet dichten door te lenen, omdat Santander op de pof leeft."

Feyenoord heeft de kwestie aanhangig gemaakt bij de FIFA, maar het zal lang duren voordat in deze zaak een uitspraak is. De Feyenoord-directie is in ieder geval niet te spreken over alle informatie die niet naar buiten is gekomen. Volgens hen is er niets aan de hand.