"Als ik zo doorga kom ik bij Real Madrid"

Ermin (TheClown1)
Dat Georginio Wijnaldum een goed seizoen draait bij Feyenoord was al vele mensen opgevallen. De middenvelder wordt onder interim-trainer Leon Vlemmings nu vaker op de bank gehouden. De reden zou de huidige vorm zijn van de middenvelder.

"Het belangrijkste is dat ik aan spelen toekom in de hoofdmacht. Ik wil niet bij een topclub op de bank zitten. Dat heb ik vorig jaar ook meegemaakt. Ik wil plezier hebben, dát heb ik nodig om te slagen", begint de middenvelder.

"Klote, maar dat is ook voetbal. Op dit moment kan ik alleen maar hard trainen, laten zien dat ik in de basis hoor te staan." De voetbalwereld is echter hard. "Kijk naar Royston Drenthe. Hier was hij de grote ster, maar nadat hij bekendmaakte naar Real te willen vertrekken, was hij opeens een geldwolf. Terwijl hij dacht daar een betere voetballer te kunnen worden. Dat heeft Royston bewezen, hij heeft veel gespeeld. Maar als-ie dan een keer op de bank komt, is het meteen: ha, zie je wel, hij speelt niet."

"Hij komt daardoor vaak negatief in het nieuws. Voetbal is hard en onrechtvaardig, lang niet alles gaat zoals je zelf wilt. Aan de andere kant weegt dat niet op tegen al het plezier dat ik heb. Plezier blijft voor mij het allerbelangrijkste. Al is dat moeilijker als je een keer op de bank belandt. Royston zegt ook dat ik me eerst moet richten op Feyenoord en dat ik daarna, als ik uitgeleerd ben, altijd nog naar een buitenlandse topclub kan. Maar als ik zo doorga, zegt Royston dat ik vanzelf bij Real kom."