Pellè: "Ben niet echt een kopspecialist"

Olga (Nuongirl)
Met twee rake kopballen had Graziano Pellè gisteren een groot aandeel in de 3-0 zege van AZ tegen FC Groningen. In tegenstelling tot enkele voorgaande keren was de Italiaan nu wel scherp voor de goal.

"Ik had niet verwacht dat het zo makkelijk zou gaan", zei Pellè over de wedstrijd tegen de aanwezige media. "Wij beseffen dat elke wedstrijd belangrijk is en zijn dus altijd geconcentreerd. Ik ben blij dat we met 3-0 hebben gewonnen."

De lange Italiaan mocht van trainer Louis van Gaal voor het eerst sinds lange tijd weer eens in de basis beginnen, hetgeen de spits beloonde met twee treffers. "Ik ben blij dat ik eindelijk weer eens mocht beginnen. In het verleden heb ik inderdaad veel kansen laten liggen, maar dat is ook voetbal. Ik ben opgelucht dat ik nu wel mijn doelpunten heb kunnen maken", aldus Pellè.

Beide doelpunten maakte Pellè met zijn hoofd. Puur toeval, volgens de Italiaan. "Normaal gesproken scoor ik liever met mijn voeten, ik ben namelijk niet echt een kopspecialist. Maar mij maakt het niet uit. Een doelpunt is een doelpunt."