Feyenoord mist Lucius tegen Vitesse

donroyco
Leon Vlemmings kan zondag tegen Vitesse niet beschikken over Theo Lucius. De verdediger van Feyenoord kampt sinds het duel met De Graafschap met hamstringklachten.

De plaats van Lucius zal overgenomen worden door Dwight Tiendalli of Kelvin Leerdam. Laatstgenoemde heeft de beste papieren. De jonge verdediger maakte vrijdag tijdens de afsluitende partij deel uit van de basisploeg.

"Leerdam heeft mij een goed gevoel gegeven in de wedstrijden die hij als linksback heeft gespeeld. We hebben er vertrouwen in dat hij die rol ook aan de rechterkant kan vervullen", aldus Vlemmings op de website van Feyenoord.

In tegenstelling tot Lucius kan Tim de Cler wel spelen. Hij is hersteld van zijn hamstringblessure en zal waarschijnlijk plaatsnemen op de bank.

Karim El Ahmadi kan ook gewoon spelen tegen de ploeg van Theo Bos. De middenvelder verliet woensdag vroegtijdig de training met een blessure aan zijn scheen. Donderdag en vrijdag trainde hij voluit mee en is fit.

Henk Timmer zal plaatsnemen onder de lat. Tijdens de trainingen op donderdag en vrijdag ontbrak hij wegens klachten aan zijn knie.