[NHL] Sharks winnen van Thrashers

Denny (nyny83)
De San Jose Sharks hebben hun thuiswedstrijd tegen de Atlanta Thrashers gewonnen. Er werd met 3-1 verloren van de Thrashers. De wedstrijd begon met twee saaie perioden zonder goals, maar in de derde periode kwam de wedstrijd eindelijk los.

De Atlanta Thrashers, van wie veel spelers door het speelschema de Shark Tank nog nooit hadden gezien, vertrokken met veel respect voor de koplopers van de Western Conference. De laatste wedstrijd tussen deze twee teams was op 22 maart 2007. Jeremy Roenick maakte zijn zevenhonderdste assist in zijn carrière na een blessure die hem tien weken aan de kant hield. Evgeni Nabokov maakte 22 reddingen voor de Sharks en zette daarmee een Sharks-record neer met hun 26ste thuisoverwinning dit seizoen. Jonathan Cheechoo en Joe Thornton scoorden beide uit een powerplay-situatie.

De meest opvallende lijn vanavond was de vierde lijn van de Sharks. Daar werden de 39-jarige Roenick, de 43-jarige onlangs in de NHL teruggekeerde Claude Lemieux en de 33-jarige Jody Shelley aan elkaar gekoppeld. "Het is duidelijk de oudste lijn in de NHL," liet Roenick weten. "We hebben zo'n honderd jaar hockey-ervaring dus we zullen toch wel iets goed doen."

Aan de kant van Atlanta scoorde Bryan Little in een vijf tegen drie overtalsituatie. Kari Lehtonen hield 28 schoten tegen voor de Thrashers. Verder keerde rookie verdediger Boris Valabik terug in de opstelling van de Thrashers. Hij pakte vier strafminuten en verloor een gevecht met Shelley.

Uitslagen NHL

ThuisUitScore
San Jose SharksAtlanta Thrashers3-1
Philadelphia FlyersPittsburgh Penguins4-5
Dallas StarsChicago Blackhawks1-3
Montréal CanadiensOttawa Senators5-3
Los Angeles KingsPhoenix Coyotes3-6
Buffalo SabresNew York Rangers2-4
Toronto Maple LeafsVancouver Canucks2-3 (SO)
New York IslandersNew Jersey Devils4-0
Florida PanthersBoston Bruins2-0
Columbus Blue JacketsAnaheim Ducks2-5
Minnesota WildDetroit Red Wings2-5
St. Louis BluesNashville Predators0-1 (OT)
Edmonton OilersCalgary Flames2-3 (SO)