Branson wil groenere Formule 1

Peterselieman
Richard Branson heeft in een interview met de BBC aangegeven dat hij er in geïnteresseerd is om de Formule 1-sport te betreden. De eigenaar van Virgin wil wel dat er dingen gaan veranderen voordat hij het team van Honda over zal nemen.

De Brit wilde niet zeggen of hij met Honda in gesprek is over een overname van het team. "Eerlijk gezegd, zelfs al zouden we op het punt staan Honda over te nemen, dan nog ben ik er zeker van dat er een clausule zou zijn dat ik er niet over zou mogen praten", aldus Branson tegen BBC Radio Four. De zakenman gaf aan dat hij geïnteresseerd is in de sport, maar hield nog wel een slag om de arm over zijn komst naar de Formule 1. "Ik houd van de Formule 1, maar ik denk dat er eerst een paar zaken moeten veranderen, voor ik er in stap."

"Allereerst moeten we er zeker van dat Bernie Ecclestone de baas is. Bovendien moeten de teams in staat zijn het financieel allemaal op te brengen en moet de Formule 1 duidelijk op weg zijn een groene sport te worden. Dit zijn essentiële zaken voor Virgin om in de sport te stappen."