Finale Memphis: Roddick-Stepánek

Friso (freiss)
De finale van het ATP 500-toernooi in Memphis gaat tussen Andy Roddick en Radek Stepánek. Nadat Stepánek in 57 minuten de Israëliër Dudi Sela klopte, won Roddick in een leuke wedstrijd van Lleyton Hewitt.

Stepánek brak de service van de qualifier twee maal, zodat er na 33 minuten een 6-2 voorsprong op de borden stond. In de tweede set liep de als vijfde geplaatste Stepánek uit naar een 5-0 voorsprong, om vervolgens de tweede set te winnen met 6-1.

Stepánek verloor slechts acht punten op zijn eigen service en mag zich nu opmaken voor zijn derde finale dit jaar. De nummer 19 van de wereld won dit jaar al het toernooi van Brisbane en van San Jose.

De andere finalist is de als eerste geplaatste Andy Roddick. De Amerikaan ging slecht van start en werd in de eerste set twee keer gebroken door de ongeplaatste Hewitt: 2-6. In de tweede set kreeg de nummer 6 van de wereld zes breakpoints, maar wist ze niet te benutten. In de tie-break was Roddick de betere: 7-6(4).

In de beslissende set brak Roddick de Australiër alleen in de zevende game. Bij een stand van 5-3 wist Hewitt twee matchpoints weg te werken, maar Roddick won de laatste game op love: 6-4.