Jol: "Asociaal en amateuristisch"

JJdJ1984
In de rust van het duel tussen ADO Den Haag en NAC Breda heeft oud-scheidsrechter Dick Jol, voor de camera's van Eredivisie Live, uitgehaald naar de KNVB. Jol is 'woedend' over het uitlekken van kritische rapporten over de Nederlandse scheidsrechters die onlangs zijn verschenen.

"Asociaal, amateuristisch en dit kan helemaal niet. Je kan niet zomaar gegevens van privé gesprekken op de keukentafel laten liggen, dit kan gewoon niet. Dit legt druk op de scheidsrechters en hiermee zullen ze worden geconfronteerd ook in het veld. Dit is een brevet van onvermogen voor bureau scheidsrechterzaken". De oud-arbiter vervolgt met "Dit mag niet gebeuren en de KNVB moet ingrijpen door met deze staf te stoppen. Er is geen vertrouwen meer al zullen de scheidsrechters dit niet zeggen."

"In de politiek treden staatssecretarissen af of vallen hele kabinetten als dit soort rapporten uitlekken. De KNVB moet ingrijpen en hier iets aan doen. Niet alleen Jaap Uilenberg moet aftreden maar ook Hans Reygwart en ook Rien Koopman. Er is geen vertrouwen meer in die mannen. De huidige scheidsrechters zullen dit niet zeggen maar dit doet pijn."