FOK!: Baresi beste Italiaan ooit

Maikel (WeebI)
De users van het FOK!voetbalforum hebben Franco Baresi verkozen tot beste Italiaanse voetballer aller tijden. Na een spannend toernooi wist de verdediger het in de finale te winnen van Paolo Maldini.

Baresi speelde - evenals zijn opponent in de finale - zijn gehele carrière voor AC Milan. Baresi maakte tussen 1977 en 1997 deel uit van de defensie van de Rossoneri, die met Maldini, Alessandro Costacurta en Mauro Tassotti door velen gezien wordt als de beste achterhoede aller tijden. Bij het Italiaanse nationale elftal was hij eveneens succesvol, al maakte hij zijn enige prijs, het WK in 1982, alleen mee als reserve voor Gaetano Scirea; Baresi speelde geen minuut. In 1990 deed hij dat wel, en leidde hij de Italianen naar de derde plaats in eigen land.

Op weg naar de finale versloeg Baresi achtereenvolgens Amedeo Carboni, Attilio Lombardo, Gianni Rivera, Dino Zoff, Alessandro Del Piero, Luigi Riva en Giuseppe Meazza. Simone Perrotta, Stefano Fiore, Bruno Conti, Roberto Donadoni, Roberto Baggio, Luigi Riva en Giuseppe Meazza legden het achtereenvolgens af tegen Maldini. In de finale rekende Baresi af met zijn oud-collega, maar makkelijk ging het niet. Uiteindelijk stokte de teller op 23 stemmen voor Baresi tegen 19 voor Maldini.

Het toernooi om de beste Italiaan is deel van een groter geheel, waarin we op zoek gaan naar de beste voetballer aller tijden. Eerder al werden George Weah, Diego Maradona, Pelé, Gerd Müller, Sir Bobby Charlton, Zinedine Zidane, Johan Cruijff en Alfredo Di Stéfano verkozen tot beste spelers van respectievelijk Afrika, Argentinië, Brazilië, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Nederland en Spanje.

Momenteel zijn we op zoek naar de beste speler uit Oost-Europa. De nominaties zijn voltooid, en ronde 1 staat op het punt van beginnen. Wil je mee stemmen, klik dan hier.