Makaay denkt niet aan weggaan

Roy Makaay denkt niet aan weggaan bij Feyenoord. Hij wilt zijn carrière afsluiten in Rotterdam-Zuid. Hij wacht met smacht op de rentree van Jon Dahl Tomasson.

"Ik loop niet weg na een minder seizoen", aldus Makaay in het AD. "Zo zit ik niet in elkaar. Ik ben niet teruggekomen om na twee jaar weer naar het buitenland te verkassen. Ik heb het hier heel erg naar mijn zin en mijn familie ook."

Makaay hoopt vooral op een snelle terugkeer van Tomasson. "Tomasson is niet alleen voor mij, maar voor de hele ploeg belangrijk. Hij vult perfect de nummer tien in. Toen hij kwam dacht ik: dat kan wel eens mooi worden. Maar door verschillende omstandigheden hebben we geloof ik maar vijf wedstrijden met elkaar gespeeld."

"Iedereen weet wat mijn kwaliteiten zijn, tegenstanders stellen zich daar goed op in. Ik stond vaak tussen drie man. Dan had ik niet alleen te maken met de centrale verdedigers, maar ook met de verdedigende middenvelder die een oogje in het zeil hield. Jon kijkt heel goed naar mij. Als ik in de bal kom, vliegt hij er overheen. Hij is geen spits en geen middenvelder. Hij hangt er precies tussenin."

Makaay vraagt zich af hoe het volgend seizoen zal gaan. "Ik ben wel benieuwd hoe het is om onder Mario Been te trainen. Ik ben natuurlijk een Vitesse-man, maar hij doet het met die andere club ook wel aardig. Ik hoor hele positieve dingen over hem. Beenhakker heb ik zelf nog meegemaakt bij Vitesse. Dat lijkt me ook een prima keuze. Het is prettig dat het op de club weer wat rustiger is"