Sankoh: "We hoeven niet bang te zijn voor PSV"

Het zijn spannende weken voor FC Groningen. Ze hebben een pittig rooster voor zich, maar de ploeg kan echter vertrouwen op een solide verdediging.

De trots van het Noorden is namelijk al vijf wedstrijden in de eredivisie zonder tegendoelpunt. Dit valt grotendeels te verklaren door de stabiliteit van het centrale verdedigingsduo Gibril Sankoh en Andreas Granqvist.

Groningen heeft echter drie zeer belangrijke wedstrijden voor de boeg. Vandaag moeten ze thuis aantreden PSV, en vervolgens moeten ze op bezoek bij koploper AZ en aartsrivaal SC Heerenveen.

Sankoh blaakt echter van zelfvertrouwen. "Het gaat goed, ik ben tevreden", aldus Sankoh tegenover Voetbal International. Sinds ik hier speel ben ik groeiende en daarin heeft de trainer ook een groot aandeel gehad. Inmiddels weet ik meer wat er verwacht wordt van een centrale verdediger in de Eredivisie."

Mede dankzij de goede reeks denkt Sankoh dat niet bang hoeven te zijn voor PSV. "
Met de reeks van vijf duels zonder tegengoals in het achterhoofd voelt FC Groningen zich klaar voor PSV. Sankoh: 'Ik ben er voor honderd procent van overtuigd dat we die wedstrijd gaan winnen. Wij doen zeker niets onder voor die ploeg, maar ons spelpeil moet wel omhoog. Tegen Heracles vielen we te ver terug, er slopen een aantal slordigheidjes in ons spel. Maar de serie van 2009 staat wel en daar mogen we trots op zijn.

De laatste keer dat FC Groningen een tegendoelpunt incasseerde, was in het 2-2 gelijkspel in het bekerduel met NAC Breda van 21 Januari.