Posthuma wint Ruta del Sol

Stefan (sportfreak)
Joost Posthuma is de winnaar geworden van de Ruta Del Sol. De Nederlander stond in de afsluitende etappe zijn leidende positie niet meer af.

In de slotfase deed de Italiaan Davide Rebellin nog een ultieme poging zijn achterstand van twaalf seconden op Posthuma goed te maken. Even leek dit te gaan lukken omdat Posthuma's teamgenoten Juan Antonio Flecha en Denis Mentsjov zich leeg hadden gereden bij achtervolgingen. De Spanjaard Flecha vond echter nog een beetje energie en sleepte zijn kopman naar een veilige marge op Rebellin.

Rebellin won nog wel de etappe. Normaal gesproken zou de slotklim Posthuma niet echt liggen, maar de leiderstrui gaf hem vleugels. "Bovendien hebben Denis Mentsjov en Juan Antonio Flecha enorm hard voor me gewerkt. Dit is echt een overwinning van de hele ploeg", zei de winnaar na afloop.

Het is de zesde keer dat een Nederlander de Ruta Del Sol wint. Jan Krekels (1972), Gerrie Knetemann (1976), Jos Schipper(1981), Steven Rooks (1986) en Erik Dekker (2001) gingen hem voor. "Als ik elk jaar een paar van deze wedstrijden blijf winnen, dan gaat het hartstikke goed. Dit is best een grote wedstrijd. Ik ben geen sprinter, maar als tijdrijder en met mijn klimcapaciteiten weet ik er toch heel wat moois van te maken."