Senna hoopt nog steeds op racezitje

Jan Willem (WEST)
Bruno Senna hoopt nog altijd dat hij dit jaar zijn debuut kan maken in de Formule 1. De Braziliaan hoeft echter geen steun te verwachten van de Braziliaanse oliemaatschappij Petrobas.

Senna: "Het is de afgelopen jaren niet meer voorgekomen dat een coureur met zo weinig testkilometers zijn debuut in de Formule 1 maakte. Het zou dus absoluut een enorme uitdaging zijn. Het is echter nog altijd beter om in de Formule 1 te zitten, ook al zijn de omstandigheden moeilijk, dan helemaal niet in de F1 te rijden."

"Het zou een zwaar debuut worden, maar het zou wel schelen dat de verwachtingen in het begin niet zo hoog zouden zijn dan wanneer ik bij een ander team zou debuteren", zei de Braziliaan, die vorig jaar nog tweede werd in de GP2 series en geen zin heeft om nog een derde seizoen in die klasse te moeten rijden. "Niemand ziet het oude Honda momenteel als een topteam. Er zou daardoor minder druk zijn, waardoor ik me sneller en gemakkelijker aan zou kunnen passen aan de Formule 1," aldus het neefje van drievoudig wereldkampioen Ayrton Senna.