Elia: "Blij dat ik nog niet naar Ajax ging"

Sjors (Sj0rSz)
Eljero Elia is blij dat de transfer naar Ajax niet door is gegaan. De Amsterdammers waren zeer geïnteresseerd in de diensten van de speler van FC Twente, maar tot een daadwerkelijke overgang kwam het uiteindelijk niet. De voetballer verlengde zelfs zijn contract bij zijn huidige werkgever.

"Ajax was heel dichtbij. Maar toen ze voor Robbie Wielaert gingen en dat verliep moeizaam, wist ik dat ze mij niet meer zouden laten gaan," keek Elia terug. De verdediger van FC Twente koos uiteindelijk toch voor een avontuur bij Ajax. De eerste wedstrijden van de Amsterdammers na de winterstop verliepen echter niet goed.

Elia haalde daarom ook opgelucht adem. "Het is altijd moeilijk in het begin. Zeker als het zo stroef draait en de sfeer niet goed is. Ik ben blij dat ik niet ben gegaan. Er zit heel veel druk op dit seizoen bij Ajax. Veel mensen hebben me daarvoor gewaarschuwd."

De speler vervolgde met de woorden: "Bij FC Twente zit ik goed, ik heb zelfs mijn contract verlengd. De sfeer hier ademt voetbal uit zonder die overdreven druk. Bij Ajax moet je elke wedstrijd weer iets heel bijzonders laten zien. Als je met 1-0 wint is het nog niet goed daar. Ze eisen dat het team net zo goed is als in 1995."

Het is niet uitgesloten dat Elia in de zomer alsnog naar Ajax zal vertrekken. "Ik heb nog niets besloten. Het is de bedoeling om deze zomer een stap te maken. Dat zien we tegen die tijd wel. Eerst wil ik met FC Twente iets heel moois neerzetten."