DSB beslist woensdag over Smeekens

Stefan (sportfreak)
De schaatsploeg DSB beslist woensdag over de komst van Jan Smeekens. De sprinter kreeg geen nieuw contract aangeboden bij zijn huidige ploeg TVM.

"Morgenmiddag is het voor ons duidelijk of we Smeekens aan de ploeg willen toevoegen," aldus bevestigt directeur sportzaken van DSB Toon Gerbrands. "En als we hem zouden willen, moeten we er natuurlijk nog wel uit zien te komen met Jan."

DSB coach Jac Orie ziet Smeekens graag komen. "Er zijn een hele hoop raakvlakken tussen wat onze manier van werken is en wat Jans verwachtingen over een ploeg zijn," zegt Orie. "Ik hoop dat we er uit komen en dat Jan naar onze ploeg komt. Hij zal beter worden met al die snelle jongens om hem heen. Ik wil hem graag hebben omdat ik denk dat hij voor een medaille kan gaan schieten in Vancouver."

Een eventuele overeenkomst zou gelden voor een jaar, tot en met de Olympische Winterspelen van Vancouver. het is nog niet duidelijk of DSB ook na die periode een schaatsploeg op de been wil houden. "We gaan daar in de eerste drie maanden na afloop van het seizoen een beslissing over nemen," zegt Gerbrands. "Dus voor half juni."