'Kohlenpottderby laatste kans voor Rutten'

Sjors (Sj0rSz)
Aan de stoelpoten van Schalke 04-trainer Fred Rutten wordt driftig gezaagd in Duitsland. Boulevardkrant Bild weet zelfs te melden dat een slecht resultaat in de komende derby tegen Borussia Dortmund hem wel eens de kop zou kunnen kosten.

Schalke 04 maakt een teleurstellend seizoen door. De 2-1 nederlaag tegen streekgenoot VfL Bochum van afgelopen weekend heeft ertoe geleid dat Die Königsblauen op een negende plaats staan in de Bundesliga. Bovendien is de Europese campagne van Schalke 04 al ten einde.

Door de tegenvallende resultaten staan de posities van Rutten en manager Andreas Muller onder zware druk in Gelsenkirchen. Clubbaas Clemens Tönnies laat in Bild doorschemeren dat bij het ontbreken van successen, ingrepen niet kunnen uitblijven. Een vertrek van beide heren dreigt derhalve.

Tönnies zou volgens Bild al een tijdje op zoek zijn naar een vervanger voor Rutten en Muller. Deze persoon zou beide functies op zich moeten gaan nemen, waarmee Schalke 04 het Wolfsburg-model wil kopiëren. In de Volkswagenstad is Felix Magath zowel trainer als manager.