Di Stefano: "Drenthe haar knippen en voetballen"

Ermin (TheClown1)
Royston Drenthe zou bang zijn voor het publiek, was de uitspraak van de trainer van Real Madrid. De reden zou het uitfluiten zijn door het eigen publiek. Alfredo di Stefano, clubicoon, is van mening dat Drenthe gewoon moet voetballen.

Drenthe moet gewoon spelen om zijn angst te overwinnen. Hij moet zijn haar afknippen en zijn oorbel uitdoen. Daarnaast moet hij eerst aan zijn verdedigende taken denken en dan pas aanvallen", liet Di Stefano tijdens het programma Holland Sport weten. "En als hij de linksbuiten moet afstoppen, dan moet hij dat als prioriteit stellen."

"Als zo'n man dat zegt, dan moet je hem eigenlijk altijd gelijk geven", reageerde Drenthe in dezelfde uitzending. "Di Stefano is een meer dan belangrijke man bij de club. Maar mijn haar knip ik sowieso niet af, dat is iets van mij en daar heb ik liefde voor."

Drenthe overweegt wel om professionele hulp in te schakelen. "Ik speel nu een tijdje bij Real en ineens word ik uitgefloten. Zoiets is voor mij een grote verrassing. Ik ben nooit bang om fouten te maken, maar nu wel. Omdat er direct weer wordt gefloten als je een fout maakt. Dat is als voetballer het slechtste dat je kan overkomen."

"Misschien is het daarom goed voor mij om met mensen te praten die daarvoor naar school zijn geweest", weegt de oud-Feyenoorder. "Waarom niet? Ik ben tenslotte 21 jaar oud en als ik speel, dan is het voor 70.000 of 80.000 man. Ik kan er voor mezelf wel mee omgaan, maar misschien doe ik dat op de verkeerde manier."