Laren houdt Akbar en Butt aan contract

Wouter Kursten (Magneet)
Laren geeft Rehan Butt en Salman Akbar niet vrij als ze worden opgeroepen door de Pakistaanse nationale ploeg voor de Sultan Azlan Shah Cup van april in Maleisië. Dit zegt Roelant Oltmans die zich met zijn clubteam in Barcelona voorbereidt op de tweede seizoenshelft van de Rabo Hoofdklasse.

In Barcelona waar Laren oefent tegen RC de Polo de Barcelona en Atletic Terrassa beschikt Oltmans weer over zijn twee Pakistaanse vedetten, spits Butt en keeper Akbar, die afgelopen woensdag terugkeerden uit eigen land. Maar deelname aan de Sultan Azlan Cup zit er niet in voor het duo.

”Wij houden Rehan en Salman aan hun contract,” zegt Oltmans. ”De jongens zelf weten dat ook. Ze snappen het volkomen. Ook tijdens de Aziatische Spelen in mei, waar Pakistan aan meedoet, zouden we hen aan hun contract kunnen houden. Maar het valt nog te bezien of we dat ook zullen doen. Mochten we geen play-offs of play-outs hoeven te spelen, is de kans denkbeeldig dat we hen gewoon wel laten gaan.”

Dat Oltmans het begin april moet doen zonder Luke Doerner en Eddie Ockenden, die zich net als alle Australische internationals dienen te presenteren tijdens de Australian Hockey League, wist hij vantevoren. ”Dat is nu eenmaal traditie in Australië, hoewel ik wel heb begrepen dat het de laatste keer zal zijn dat het gebeurt. Volgend jaar werken ze de competitie af in een andere opzet.” Jamie Dwyer (Bloemendaal) heeft als enige toestemming gekregen om daar weg te blijven. Zijn vrouw is rond die tijd uitgerekend.