PSV neemt de tijd voor nieuwe trainer

Sjors (Sj0rSz)
PSV heeft geen haast met het zoeken naar een vervanger voor Huub Stevens. De Eindhovense club verwacht daarnaast dat Dwight Lodeweges, die nu op interim-basis voor de groep staat, het seizoen zal afmaken.

"Dat is het uitgangspunt," liet Frits Schuitema, president-commissaris van PSV, in een reactie weten. Dit is tevens de uitkomst van het overleg tussen de Raad van Commissarissen (RvC) en de directie van de ploeg uit de Lichtstad.

Schuitema maakte wel duidelijk dat een nieuwe trainer pas wordt gepresenteerd, nadat er intensief overleg met de RvC is gevoerd. De preses erkende daarnaast dat ook de beschikbaarheid van de kandidaten een grote rol speelt. "Maar in algemene zin geldt dat we nu rustig de tijd nemen. We overhaasten ons helemaal niet en willen de huidige staf zo weinig als mogelijk is laten opereren in een onrustig vaarwater."

Verder wensen de betrokkenen geen uitspraken te doen omtrent de nieuwe trainer. "Iedereen kan en mag lijstjes maken met mensen die eventueel voor PSV geschikt zijn. Wij doen daar niet aan mee. Rust is nu het belangrijkste. We hebben de laatste drie wedstrijden gewonnen en daarin ook nog eens veertien keer gescoord. Dat is goed voor iedereen rond het team. Het heeft geen zin om nu te speculeren over wat en wie. We hopen dat Dwight zijn werk in rust kan voortzetten."