De Jong: "Eerste duels fantastisch"

Sjors (Sj0rSz)
Nigel de Jong bestempelt zijn eerste weken bij Manchester City als fantastisch. De voormalig speler van Ajax en Hamburger SV omschrijft de sfeer bij de Engelsen als positief en is erg te spreken over de beleving van de supporters bij de club.

"Het was moeilijk om HSV te verlaten, maar in mijn hart wist ik al vrij snel dat ik dit wilde," aldus De Jong. "De eerste wedstrijden waren gelijk fantastisch om mee te maken; de sfeer, het tempo, de beleving. Ik kan echt genieten van hoe Engelsen opgaan in het voetbal. Je voelt aan alles hoeveel het voor ze betekent. In Duitsland gaan mensen er toch net even wat afstandelijker mee om."

De middenvelder ging verder met de woorden: "Mijn rol in het elftal is die van controlerende middenvelder, zoals ik dat ook bij Oranje en HSV gewend was. Juist voor die positie wilden ze me heel graag hebben. Het is niet zo dat de club mij zomaar haalde, zonder er bij na te denken."

Toch had De Jong in eerste instantie twijfels bij zijn vertrek naar The Citizens. "Ik was in eerste instantie ook vrij sceptisch. Je hoort al die verhalen en hebt daar toch een bepaald beeld bij."

Toch veranderde dit beeld, nadat hij een goede toekomstschets van de clubleiding van Manchester City kreeg. "City wil structureel tot de top van het Engelse voetbal gaan behoren. Daar zal misschien een paar jaar overheen gaan, maar er is wel een duidelijke koers uitgestippeld. Scepsis was er een paar jaar geleden ook over Chelsea. Dat is normaal volgens mij."