El Hamdaoui: "Sergio is de dj"

Olga (Nuongirl)
Sergio Romero is met Mounir El Hamdaoui de sensatie van AZ. De Argentijnse doelman hield tot vorig weekend indrukwekkend lang de nul en ontpopt zich tot de 'opvolger' van de naar Engeland vertrokken Heurelho Gomes, die eveneens nauwelijks te passeren was.

Ploeggenoot Mounir El Hamdaoui is flink onder de indruk van Romero. "Ik vergelijk hem met niemand", aldus de topscorer van de Eredivisie in het Algemeen Dagblad. "Sergio is Sergio. Hij is een aparte keeper, die uitstraling heeft, enorme kwaliteiten heeft en katachtige reddingen maakt. Hij heeft een eigen stijl van bewegen voor zijn doel en in het strafschopgebied. En dan heb ik het nog niet over zijn uittrappen, want die zijn ook bijzonder", aldus El Hamdaoui. "Maar hij houdt ons ook vaak op de been. Dat zag je ook in de wedstrijd tegen Roda JC. Toen maakte hij fantastische reddingen, waardoor wij weer de wedstrijd naar ons toe konden trekken en die ene goal konden maken."

De spits ziet typische Latijnse speleigenschappen in Romero. "Alleen al met die uittrappen van hem is hij Zuid-Amerikaans. Maar als ik er over nadenk, dan manifesteert hij zich in het doel en in het strafschopgebied ook nadrukkelijker. In het veld is hij temperamentvol. Hij laat zich echt gelden. Zo doet een Nederlandse keeper niet."

Romero heeft volgens El Hamdaoui de touwtjes in handen als het om de muziek in de kleedkamer gaat. "Ik mag met mijn vingers niet aan de muziek komen in onze kleedkamer. Sergio is de dj. Hij is een echte sfeermaker. Hij houdt van lachen en grappen maken."