Vorm spreekt voorkeur uit voor FC Utrecht

Olga (Nuongirl)
Michel Vorm wordt sinds enkele dagen in verband gebracht met Feyenoord, maar warm of koud wordt de 25-jarige doelman uit Nieuwegein er voorlopig niet van.

Vorm staat open voor een transfer naar de Stadionclub, mocht de interesse concreet worden. Voorlopig denkt hij echter alleen maar aan een langer verblijf bij FC Utrecht. "Natuurlijk is het mooi dat mijn naam in verband wordt gebracht met een club als Feyenoord. Het blijft wel een mooie club. Ik wacht het allemaal wel af", zegt de eenvoudig international in het Algemeen Dagblad.

Momenteel onderhandelt Vorm met Utrecht over een nieuw contract. Zijn huidige verbintenis loopt medio 2010 af. Dat de onderhandelingen tussen beide partijen moeizaam zouden verlopen, doet de doelman niet veel. "Wat is moeizaam? Het duurt gewoon even. Als je met elkaar onderhandelt, ga je met elkaar een traject in. Het ene moment gaat het wat sneller dan het andere. Dat lijkt me logisch. Maar de intentie om met elkaar door te gaan is er."

Dat is ook de intentie van FC Utrecht-voorzitter Jan-Willem van Dop. "Wij hebben niets van Feyenoord gehoord, dus we praten gewoon verder met Michel om zijn contract, dat na dit seizoen nog een jaar doorloopt, open te breken. Dan praten we dus over een verlenging met drie jaar", betoogt de preses. "Ik lees verhalen dat zoiets gebeurt tijdens een kort gesprek met een kopje koffie, maar het is natuurlijk veel serieuzer dan dat. Zulke onderhandelingen vergen tijd en die moet je er ook voor nemen om alles goed te doen."