Van der Vaart: "Ik speel geen bijrol bij Real"

Peterselieman
Bondscoach Bert van Marwijk waarschuwde onlangs enkele internationals voor het feit dat ze bij hun club te weinig aan spelen toekomen. Rafael van der Vaart zou een van die spelers zijn, maar de middenvelder van Real Madrid vindt dat helemaal geen bijrol speelt in de Spaanse hoofdstad.

In de oefeninterland tegen Tunesië begon Van der Vaart op de bank. De middenvelder maakte in de tweede helft een getergde indruk. "Ik was wel gebrand om iets te laten zien", zei de 26-jarige Van der Vaart na afloop tegen het Algemeen Dagblad.

"Hopelijk helpt dit optreden mee om het beeld over mij wat te nuanceren. Dat beeld is dat ik bij Real Madrid niet speel en daardoor geen wedstrijdritme zou hebben, maar ik speel meer dan de mensen in Nederland nu denken."

Na een periode waarin hij veel kritiek kreeg van de Spaanse media, gaat het dus weer beter met Van der Vaart. AS berichtte onlangs dat Real Madrid de Nederlander weer zou willen verkopen, maar volgens zijn advocaat Robert Geerlings is dit absolute onzin.

"Real heeft absoluut vertrouwen in Rafael. Dat wordt expliciet geuit in een aantal gesprekken dat er is geweest", aldus Geerlings over de situatie.

"En het is ook te zien op het veld. Voor alle duidelijkheid: Rafael heeft in alle wedstrijden die hij beschikbaar was, gespeeld. In het begin steeds in de basis, de laatste tijd veelal als invaller. Aan wedstrijdritme ontbreekt het hem dan ook niet."

"Vorig weekeind startte hij in de basis en had hij zeker 90 minuten gespeeld als hij zelf niet uit voorzorg om een wissel had gevraagd. Trainer Ramos gebruikt hem ook in duels waarin het qua stand niet eens hoeft. Hij komt toch gewoon aan zijn minuten, en die situatie is dit seizoen nooit anders geweest. Dat onderscheid zou de bondscoach best mogen maken als hij de situatie van spelers vergelijkt."