Uitslag Tunesië - Nederland

Stefan (sportfreak)
De oefeninterland tussen Tunesië en Nederland is geëindigd in een 1-1 gelijkspel. Klaas-Jan Huntelaar scoorde het Nederlandse doelpunt.

In de eerste helft was het kijkplezier niet erg hoog. Beide ploegen speelden in een laag tempo en er werd veel balverlies geleden. Kansen werden er dan ook nauwelijks gecreëerd. Het opvallendste moment was een vermeende elleboogstoot van Johnny Heitinga op Chermiti. De Tunesiër nam wraak door een minuut later Heitinga onderuit te schoppen. Er ontstond een opstootje, maar dat werd weer snel gesust.

Na rust bracht bondscoach Bert van Marwijk Babel, Van der Vaart en Huntelaar in, maar veel hielp dit aanvankelijk niet. Pas na 61 minuten kreeg Nederland zijn eerste kans, maar toen was het ook meteen raak. Stijn Schaars bracht de bal in het strafschop, die na te zijn teruggekopt door Joris Mathijssen werd ingeschoten door Huntelaar. Lang kon Oranje niet van de voorsprong genieten. Het dwarrelschot van Saihi leek houdbaar voor Stekelenburg, maar de bal belandde toch in het doel. De laatste kans van de wedstrijd was voor Arjen Robben, maar hij schoot na een prima pass van Ryan Babel over.

Statistieken

Tunesië – Nederland 1-1
61' Huntelaar 0-1
67' Saihi 1-1

Toeschouwers: 17.000
Scheidsrechter: Abd El Fatah (Egy)
Stadion: Stade 7 November
Gele kaart: Demai, Ben Khalfallah, Souissi, Tayeb, Jomaa (Tunesië), De Jong (Nederland)

Opstellingen

Tunesië : Kasraoui, Souissi, Jaïdi, Haggui, Jemal, Demai (Ben Yahia/46), Ragued, Saihi (Camus/76), Selliti (Belaid/46), Ben Khalfallah (Tayeb/61), Chermiti (Jomaa/46)

Nederland: Stekelenburg, Heitinga (v.d.Wiel/85), Ooijer, Mathijsen, Braafheid, v.Persie (Babel/46), v. Bommel (Schaars/59), Sneijder (v.d.Vaart/46), De Jong (Mendes da Silva/59), Robben, Kuijt (Huntelaar/46)