[Upd] Timmer na dit seizoen weg bij Feyenoord

Peterselieman
De Telegraaf komt met het bericht dat Henk Timmer en Feyenoord na dit seizoen uit elkaar gaan. De clubleiding van de Rotterdammers zou dit reeds hebben medegedeeld aan de 37-jarige doelman, die na dit seizoen nog een jaar wil doorgaan.

In het contract van Timmer staat een clausule, waardoor hij bij het bereiken van de grens van 30 officiële duels automatisch een verlenging van een seizoen krijgt. Ondanks het feit dat Timmer dit aantal bijna heeft bereikt, zal Feyenoord niet met hem verdergaan.

In zijn carrière speelde Timmer voor FC Zwolle, AZ, Ajax en dus Feyenoord. Momenteel staat hij op 503 profwedstrijden. Timmer gaf in de winterstop nog aan dat hij na dit seizoen nog een jaar wil doorgaan als keeper.

Feyenoord zal zich nu actief gaan oriënteren op de keeperspositie. Bij de Rotterdammers staat de getalenteerde Erwin Mulder, momenteel uitgeleend aan Excelsior, onder contract.

Update:

Feyenoord heeft inmiddels laten weten dat Henk Timmer na dit seizoen inderdaad mag vertrekken. De directie koos ervoor om het bericht nu al aan de doelman over te brengen, zodat hij voldoende tijd heeft om naar een nieuwe club uit te komen.

"Henk kan dit seizoen uiteraard gewoon afmaken," liet Eric Gudde, voorzitter van Feyenoord, weten. "Echter, het zou voor Feyenoord en voor Henk zelf niet goed zijn om het nieuwe seizoen in te gaan in de wetenschap dat hij niet de eerste keus is van de nieuwe trainer."

Hij besloot met de woorden: "We weten dat Henk volgend jaar graag nog naar het WK in Zuid-Afrika wil. De kans dat hij daarvoor wordt geselecteerd is veel groter als hij komend seizoen bij een andere club onder de lat staat, dan wanneer hij tegen die tijd bij Feyenoord tweede of wellicht zelfs derde doelman zou zijn. Feyenoord op haar beurt heeft er natuurlijk geen baat bij om zo’n ervaren doelman met bijbehorend salaris in dienst te houden, terwijl de nieuwe trainer al heeft aangegeven dat deze van hem geen of nauwelijks speelminuten zal krijgen. Dit is voor alle partijen dus de beste oplossing."