Braafheid:"Ik moet gewoon genieten bij Oranje"

Olga (Nuongirl)
Edson Braafheid is door bondscoach Bert van Marwijk opgeroepen voor de oefeninterland tegen Tunesië. Vanmiddag verspeelde hij met FC Twente dure punten in strijd om de tweede plek, aangezien de Tukkers konden uitlopen op Ajax.

“Ik vind het mooi dat ik erbij zit”, doelde de verdediger op het feit dat hij geselecteerd is voor Oranje. “Dat het dan Tunesië is, dat maakt niks uit. Ik denk dat ik op basis van wat ik presteer ben opgeroepen en ik moet hiervan nu gewoon genieten.”

Braafheid speelde afgelopen seizoen meer in het centrum van de verdediging, maar dit seizoen wordt hij vooral gebruikt als linksback. “Vorig seizoen heb ik het grootste gedeelte van de competitie centraal achterin gespeeld. Maar op de linksbackpositie kan ik ook gewoon spelen. Het is vooral fijn dat je dan mee kan met de aanval, aangezien we ook aanvallend spelen.”

Morgenochtend wordt de nieuwbakken international verwacht bij de selectie van het Nederlands elftal. “Het is niet verstandig om morgenvroeg nog erheen te rijden. Daarom blijf ik maar bij mijn ouders slapen!”

Tot slot werd de solide speler nog gevraagd naar het treffen met De Graafschap in de beker. “Het vooruitzicht is zeker lastig, maar omdat het een thuisduel voor ons is, is het wel positief”, gaf hij aan tegenover Goal.com.