Dembélé: "Bloed zit op mijn benen"

Olga (Nuongirl)
Moussa Dembélé leek zijn basisplaats bij AZ door een blessure te verliezen aan de Braziliaan Ari, maar nu zijn concurrent een lichte blessure opliep, kan hij zijn wondersloffen weer uit de kast halen.

Ook tegen Willem II werkte hij zichzelf op het scorebord en AZ speelde bevrijd. "Voorin zijn we erg gevaarlijk. Vandaag liep het bij vlagen echt heerlijk. Het zag er sowieso beter uit dan de laatste weken", zegt de Belg op de clubsite van de Alkmaarders.

In de tweede helft kreeg Dembélé de plek op de rechterkant toebedeeld, omdat Graziano Pellè inviel. "Daar voel ik me ook erg goed. Op de rechterkant sta ik met mijn gezicht naar de tegenstander en kan ik acties maken."

"Ik vind het lekker om de bal in te dribbelen. Of ik het een mooi compliment vind dat beide gele kaarten bij Willem II door mijn acties kwamen? Nou, het was niet lekker hoor. Ik heb het bloed op mijn benen zitten."

De oefeninterland tegen Slovenië met België doet Dembélé weinig. "Mijn focus ligt vooral op PSV. Die wedstrijd met België is niet meer dan samenkomen en elkaar weer eens leren kennen; een echte oefenwedstrijd. PSV is voor mij het enige dat écht telt. Daar wil ik een goed resultaat halen."