Postma naar Zuid-Afrika

De momenteel werkeloze keeper Postma vliegt vandaag naar Zuid-Afrika. Hier hoopt hij te kunnen tekenen bij Ajax Cape Town.

Postma krijgt de kans zich te bewijzen tijdens een oefenduel. Weet hij hierin te imponeren, dan kan hij in Kaapstad aan de slag als eerste keeper van Ajax Cape Town. Aangezien de huidige Urban Warriors eerste doelman, Sean Roberts, langdurig geblesseerd is, krijgt Postma een kans zichzelf te bewijzen.

De 32-jarige Utrechter zit sinds de winterstop zonder club. Hij stond de eerste seizoenshelft nog onder contract bij De Graafschap, maar hier kwam hij amper aan spelen toe, en zijn contract werd dan ook niet verlengd.

Ajax Cape Town heeft een achterstand van 6 punten goed te maken op koploper SuperSport United. Deze club heeft echter wel één duel meer gespeeld. Ajax Cape Town heeft alle kans om op gelijke hoogte te komen met de koploper. Zondag moet Ajax aantreden tegen het laaggenoteerde Bloemfontein Celtic, en daarna staat een wedstrijd tegen SuperSport United in de planning. Weet Ajax deze beide te winnen, staat het qua punten gelijk met SuperSport.