Casillas: "Robben is onze Messi"

Bart (Dein_Gesicht)
Arjen Robben is momenteel de man in vorm bij Real Madrid. De 25-jarige vleugelspeler is in de vorm van zijn leven, en de waarde van Robben voor Real Madrid wordt vaak vergeleken met die van Messi bij concurrent Barcelona.

Robben-dependencia is de nieuwe kreet in de Spaanse pers zodra het over Real Madrid gaat. Als Robben goed speelt, speelt Real Madrid goed. Ook doelman Iker Casillas kan niet anders dan dit beamen. "Ieder is voornaam voor zijn eigen selectie. Robben is in goede vorm en is fysiek ongelooflijk fit. We moesten het zonder hem stellen tegen Barcelona en dat hebben we gemerkt, we hebben geleden. Net zoals Barcelona onlangs deed toen Messi niet meespeelde. De elftallen zijn net zo afhankelijk van Messi als Robben."

Hiermee verwees de doelman naar de nipte overwinning die Barcelona afgelopen zondag wist te behalen bij Racing Santander. Messi kwam pas na een 1-0 achterstand het veld op, maar wist dit eigenhandig om te draaien naar een 2-1 zege.

De kans bestaat dat Real Madrid hun smaakmaker moet missen voor de volgende wedstrijd tegen Racing Santander. Robben kampt nog met een griepje. Casillas wil echter niet te veel gewicht in de mogelijke afwezigheid van Robben leggen."Dit Real Madrid is in staat om van iedereen te winnen. Robben verkeert in goede vorm, maar iedereen is capabel hem te vervangen."