Raśl wil shirt van goed spelende Sneijder

Wesley Sneijder is ontevreden over zijn vorm. De middenvelder speelt al enkele maanden niet op het gewenste niveau. Sneijder is daar dusdanig ontevreden over, dat hij zichzelf geen basisplek in De Koninklijke waardig vindt.

Sneijder opende een boekje over zichzelf in een interview met AS. Hij is ontevreden met zichzelf, omdat hij zijn goede vorm van het EK niet heeft mee kunnen nemen naar Real Madrid. De 24-jarige middenvelder moest in de voorbereiding van het seizoen geblesseerd afhaken tijdens een oefenduel met Arsenal. Na het herstel van deze blessure heeft hij nog geen moment zijn oude vorm bereikt.

"Ik ben erg boos op mezelf", aldus Sneijder. "Als ik thuis ben, dan denk ik 'jeetje Wesley, wat doe je toch?'. Je hebt meer kwaliteit dan je laat zien. Je speelt niet goed. In de volgende wedstrijd moet je beter spelen."

"'Ik speelde erg goed op het EK, maar nadat ik drie maanden geblesseerd was heb ik mijn zelfvertrouwen verloren en niet meer goed gespeeld. Ik mis ritme. Ik zoek ernaar en ik blijf zoeken, maar als het niet komt… Het is ingewikkeld. Ik heb een goede wedstrijd nodig."

Real Madrid-coach Juande Ramos heeft vooralsnog het volle vertrouwen in Sneijder, en de Nederlander heeft dan ook telkens een basisplek gehad onder de Spaanse coach. Na de 2-0 zege op Numancia van afgelopen zondag stak Ramos Sneijder nog eens een hart onder de riem. "Wesley, in deze partij heb je al beter gespeeld. Zoals in de tweede helft. Je had de bal, zocht passes tussen de linies, je liep vrij", aldus Ramos.

Sneijder zelf is echter van mening dat hij geen basisplek waardig is momenteel. "Ik praat veel met mijn ploeggenoten. Met iedereen. Ik weet dat de gehele selectie vertrouwen in mij heeft. Zo vertelde Cannavaro me: Wes, als jij speelt, speelt Madrid beter. En donderdag gebeurde er iets vreemds. Saviola vroeg me om mijn shirt. Ik heb het hem gegeven. Raśl was er ook bij en hij vertelde me: Ik wil ook een shirtje van je hebben, maar pas wanneer je weer speelt op jouw niveau."