Phelps voor drie maanden geschorst

Peterselieman
Zwemmer Michael Phelps is door Amerikaanse zwembond voor drie maanden geschorst. Deze week toonde een Britse krant een foto waarop de veertienvoudig olympisch kampioen een wietpijp aan zijn mond had. Phelps heeft inmiddels de schorsing geaccepteerd.

De Amerikaanse zwembond schorst Phelps niet wegens het overtreden van het drugsreglement, maar vanwege de voorbeeldfunctie die de 23-jarige zwemmer heeft. Ook krijgt hij gedurende de schorsing geen geld van de bond. "Michael heeft de reprimande aanvaard en zich ten doel gesteld ons vertrouwen terug te winnen," aldus een persverklaring over het incident.

De advocaat van Phelps zelf kwam later met een verklaring over het gebeuren. "Hij heeft er spijt van dat hij iedereen heeft teleurgesteld. Maar aan de andere kant is hij ook blij met de duizenden reacties van zijn fans en de steun die diverse sponsors al hebben uitgesproken."

Bij die sponsors die de zwemmer steunen hoort niet Kellogg. Dat wil van haar contract met Phelps af. "Michaels gedrag sluit niet aan bij het imago dat Kellogg wil uitstralen. Zijn contract eindigt in februari en we hebben besloten het niet te verlengen," aldus een woordvoerster van het levensmiddelenconcern.