Milan heeft Seedorf nodig

Ondanks dat Clarence Seedorf een vaste waarde in de basiself van AC Milan is, werd de Nederlander onlangs uitgefloten door de aanhangers van de Rossoneri. Dit tot groot ongenoegen van vice-voorzitter Adriano Gallian

"Seedorf heeft een innerlijke kracht, die hem de mogelijkheid geeft alles te overwinnen, maar de fans die hem uitfloten waren zeer onrechtvaardig tegenover Clarence en Milan, dat nooit een geweldige wedstrijd heeft gespeeld zonder een beslissende bijdrage van Seedorf", aldus Galliani over de 32-jarige middenvelder in La Gazzetta Dello Sport.

"Milan kan slecht spelen als Seedorf goed speelt, maar het zal nooit andersom zijn: we kunnen niet goed spelen als hij slecht speelt. Als hij op zijn best is, dan is hij een onaantastbare kampioen, van hetzelfde niveau als alle andere grote spelers", prijst Galliani de middenvelder die ondertussen al aan zijn zevende seizoen bezig is in dienst van Milan.

Seedorf kwam dit seizoen al tweeëntwintig maal in actie in de Serie A, waarvan hij negentien maal in de basis mocht beginnen. De 87-voudig international wist driemaal het net te vinden namens te huidige nummer twee van Italië.