Uilenberg eens met Van Basten

Olga (Nuongirl)
Afgelopen dinsdag, na de competitiewedstrijd tegen Heracles, beklaagde Ajax-trainer Marco van Basten zich over het niet gebruiken van technische hulpmiddelen in de voetbalwereld.

De scheidsrechtersbaas van de KNVB, Jaap Uilenberg, heeft gezegd dat hij Van Basten groot gelijk geeft. "Het is niet de onwil van de KNVB, maar bij de FIFA zit er gewoon geen enkele beweging in dit thema," aldus Uilenberg in AD/Sportwereld.

In de wedstrijd tegen Heracles werden de Amsterdammers flink benadeeld door de arbitrage. In de slotseconde scoorde Suarez de 3-2, maar keurde scheidsrechter Pol van Boekel het doelpunt af.

De wereldvoetbalbond zou wel kunnen overwegen om een vijfde en zesde official bij een duel te plaatsen. "Die vijfde en zesde man nemen ieder plaats achter een doel en staan rechtstreeks in contact met de scheidsrechter. Het idee van twee extra paar ogen voor de arbitrage wordt ondersteund door de UEFA-voorzitter Michel Platini. De evaluatie is momenteel gaande. Valt die positief uit, dan krijgt het experiment in de komende maanden een vervolg."