Volmer: "Een afslachting"

Olga (Nuongirl)
De Graafschap-verdediger Joost Volmer keerde gisteren in de wedstrijd tegen FC Utrecht terug bij de Doetinchemmers na een langdurige schorsing. Veel plezier beleefde Volmer echter niet aan zijn rentree.

De 3-0 nederlaag tegen de Domstedelingen was een bittere pil voor de Superboeren, die inmiddels de hete adem van FC Volendam in hun nek voelen op de ranglijst. Volmer was dan ook zeer teleurgesteld na afloop. "Hier zijn we met z'n allen debet aan", zei hij tegen De Gelderlander.

"Als je toch ziet hoe wij de goals tegen krijgen. Vlak voor rust de 2-0, en het is niet de eerste keer dat dit op zo'n moment gebeurt. We maken het ons zelf zo moeilijk. Als je met 1-0 de rust haalt, dan kun je daarna misschien nog wat rechtzetten. Maar moet je niet tien seconden voor de rust nog risico nemen en de bal verspelen."

Na de 2-0 viel er voor De Graafschap geen eer meer aan te behalen volgens Volmer. "In de tweede helft zag ik letterlijk alles op me af komen. Dit was gewoon een afslachting. We waren nergens en werden helemaal weggespeeld. Je mag nog blij zijn dat de uitslag niet hoger dan 3-0 is uitgevallen. We pakten geen duels meer, terwijl wij het juist daarvan moeten hebben. Als je overal te laat komt, zul je nooit winnen, dat heb je vanavond gezien."

"Het is duidelijk dat we uit een ander vaatje zullen moeten gaan tappen.We moeten het Graafschap-gevoel laten zien, de echte wil om te winnen. Daar moeten we het toch van hebben."