Stel je vraag aan.......

Olga (Nuongirl)
In onze rubriek Stel je vraag aan..... kunnen jullie ditmaal een vraag stellen aan wielrenner Tom Stamsnijder. Tot zondag 8 februari 20:00 uur kunnen jullie de vragen in de reacties zetten. De leuksten zullen daarna aan Tom worden gesteld.

Tom Stamsnijder heeft het fietsen niet van een vreemde. Zijn vader Hennie was een succesvol veldrijder, hij werd zelfs wereldkampioen. Zelf is Tom wielrenner op de weg.

In 2000 werd Stamsnijder Nederlands kampioen tijdrijden bij de nieuwelingen waardoor de Rabobank junioren ploeg van Frans Maassen wel wat zag in de Twentenaar. Na de juniorentijd ging Tom over richting de Rabobank amateurploeg van Nico Verhoeven en Piet Kuijs. Daar bleef hij drie jaren fietsen. Toen hij te horen kreeg dat hij nooit in de hoofdploeg zou mogen rijden vertrok hij naar Gerolsteiner waar hij twee jaar reed. Voor de Duitse ploeg reed hij tweemaal mee in de Ronde van Spanje. In augustus afgelopen jaar werd bekend dat hij weer terugkeerde op het oude nest. Hij tekende een tweejarig contract bij het Rabo Pro Team.

Stamsnijder doet momenteel mee aan de Ronde van Qatar.