Hofs: "Doelpunt is bevrijding voor mezelf"

Sjors (Sj0rSz)
Nicky Hofs kon dinsdagavond, na afloop van het duel tussen zijn ploeg Vitesse en sc Heerenveen (1-0), zijn geluk niet op. De kleine middenvelder stond sinds oktober al droog, maar maakte tegen de Friezen een prachtig doelpunt.

"Ik had een tijdje niet gescoord en dus had ik dit even nodig," aldus een opgeluchte Hofs. "Vitesse heeft een matige eerste helft van het seizoen achter de rug. En dat geldt ook voor mij. Ik ben heel goed begonnen, maar ben daarna weggezakt. Het heeft lang geduurd voordat ik weer aardig heb gespeeld. Ik zat in een dipje. Dan krijg je al snel dat er allerlei verhalen rond gaan. Het is niet zo dat ik me echt zorgen maakte over mijn spel, maar dit doelpunt is wel een bevrijding voor mezelf."

Door de tweede zege in vier dagen tijd lijkt het erop dat Vitesse langzaam maar zeker uit de gevarenzone klimt. Op dit moment staat de ploeg uit Arnhem gedeeld elfde. Toch waakt Hofs voor teveel opportunisme. "De ploegen staan nog steeds allemaal dicht bij elkaar. Daarom moet ons eerste doel voorlopig blijven dat we uit de gevarenzone komen. We hebben twee goede spelers erbij gekregen. Het loopt nu allemaal net iets beter dan voor de winterstop. Er komt met de wedstrijd meer voetbal in de ploeg. En je ziet nu dat je met veel strijd punten kunt pakken. Maar we moeten wel reëel blijven. Het kan vandaag ook zomaar 0-1 worden. Dat geluk hebben we nu aan onze zijde."