Cocu per direct assistent Lodeweges

Sjors (Sj0rSz)
Phillip Cocu is per direct assistent-trainer van Dwight Lodeweges. De oud-international laat zijn werk als trainer van de A1 van PSV varen om het eerste elftal bij te staan.

"De laatste plooien zijn glad gestreken", aldus algemeen directeur Jan Reker in het Algemeen Dagblad. "Ik heb vanmiddag contact gehad met KNVB-directeur Henk Kesler en met bondscoach Bert van Marwijk. Beiden stemmen in met de komst van Cocu, die zich vanaf nu nadrukkelijk met onze selectie gaat bemoeien en zich minder met de A1 jeugd zal bezig houden."

De klus is een tijdelijke, want Cocu koos ervoor om volgend seizoen voor het Nederlands elftal te kiezen. "Die twee functies waren niet te combineren. Phillip krijgt het volgend seizoen erg druk met Oranje. Jammer, maar we zijn al ontzettend blij dat hij ons komende maanden helpt."

Over nieuwe trainersnamen wilde Reker niets kwijt. "We doen, zoals eerder gezegd, pas mededelingen zodra de handtekening van de nieuwe coach is gezet. Zo lang dat niet het geval is blijft Dwight Lodeweges met assistentie van Jan Wouters onze hoofdcoach."