[NHL] Hattrick Ovechkin genoeg voor overwinning

Denny (nyny83)
De Washington Capitals hebben hun thuiswedstrijd tegen de Ottawa Senators met 7-4 gewonnen. Alexei Ovechkin maakte zijn faam weer eens waar door de zevende hattrick uit zijn carrière te maken. Veteraan Sergei Fedorov gaf op alle drie de goals een assist.

Door zijn hattrick komt Ovechkin nu op 37 goals dit seizoen, waarmee hij topscorer in de NHL is. In totaal komt hij nu op 199 goals in pas zijn vierde seizoen in de NHL. Zijn derde goal van de avond, waarbij tussen de benen van verdediger Filip Kuba scoorde, was volgens zijn teamgenoot Eric Fehr een typische Ovechkin-goal: "Het is geweldig hoe hij steeds door de benen van verdedigers scoort. Hij heeft een geweldig schot en weet dat perfect te timen."

Ottawa-coach Craig Hartsburg had ook niets dan lof voor Ovechkin. "Hij is de ster van de league. Mensen betalen veel geld om hem te kunnen zien en hij presteert bijna iedere avond. Hij is zijn geld meer dan waard." Washington's coach Bruce Boudreau liet weten al snel gezien te hebben dat Ovechkin op schot was. "Zijn schoten waren kaarsrecht en zweefden niet alle kanten op zoals ze soms nog wel eens doen."

De overige goals in de wedstrijd werden gescoord door Daniel Alfredsson (tweemaal), Antoine Vermette en Dani Heatley (Ottawa), Mike Green, Eric Fehr, Alexander Semin en Nicklas Backström (Washington). Mike Green had naast zijn goal ook nog eens drie assists.

Uitslagen NHL

ThuisUitScore
Washington CapitalsOttawa Senators7-4
Edmonton OilersNashville Predators1-2
Montréal CanadiensBoston Bruins1-3