Uitslag Liverpool - Chelsea

Sjors (Sj0rSz)
Liverpool is er zondag in geslaagd om de topper tegen Chelsea te winnen (2-0). De twee ploegen hadden voorafgaand aan deze wedstrijd evenveel punten, maar de ploeg uit Londen had een beter doelsaldo. Fernando Torres was verantwoordelijk voor de beide treffers.

Het breekpunt in de wedstrijd was de rode kaart, die Frank Lampard ontving. De middenvelder van The Blues kwam hard in op Xabi Alonso en kon meteen inrukken. Vanaf dat moment was het voornamelijk Liverpool dat het spel kon maken. De bezoekende ploeg beperkte zich vooral tot het verdedigen van het eigen doelgebied. Deze wijze leek lange tijd succesvol, aangezien The Reds er niet doorheen kwamen.

Toch werden er wel kansen gecreëerd. Zo schoot Alonso, via het been van Alex, op de lat en ook Dirk Kuijt kreeg een mogelijkheid op de openingstreffer. Toch speelde de voormalig Feyenoorder geen beste wedstrijd.

In de slotfase kreeg ook Ryan Babel nog even de mogelijkheid om te laten zien wat hij kon, maar ook hij wist het verschil tegen tien spelers van Chelsea niet te maken. Twee minuten voor tijd vond Torres echter een gaatje, nadat de bal door Fábio Aurélio werd voorgezet. De aanvaller wist de bal bij de eerste paal binnen te koppen.

Na de treffer koos Chelsea ervoor om alles of niets te spelen, waardoor Liverpool alle ruimte kreeg om de score verder op te hougen. Ver in blessuretijd was het opnieuw Torres, die de bal achter de doelverdediger van de bezoekers wist te werken.

Liverpool FC - Chelsea FC 2-0
60' Frank Lampard (Chelsea)
89' Fernando Torres 1-0
90+4' Fernando Torres 2-0

Stadion: Anfield
Arbiter: Mike Riley
Gele kaart: Javier Mascherano, Xabi Alonso, Steven Gerrard, Álvaro Arbeloa (Liverpool, Ashley Cole, John Obi Mikel, John Terry (Chelsea)